Etappe 11 - Reisverslag uit Buxy, Frankrijk van Maarten Rooijers - WaarBenJij.nu Etappe 11 - Reisverslag uit Buxy, Frankrijk van Maarten Rooijers - WaarBenJij.nu

Door: fietsjeookterug

Blijf op de hoogte en volg Maarten

01 September 2010 | Frankrijk, Buxy

Woensdag 1-9-10
Etappe 11

Mijn tellertje zegt dat we 1.000 km. hebben gefietst sinds het vertrek uit VBK.

:SMS update:: 1 september 2010 :
De eerste druiven ranken bij Beaune. Chorey.

Zo nu in Beaune en toen ik de stad kwam inrijden kwam er een fietser naast me en vroeg of alles goed ging en of hij me kon helpen. Hoe aardig. Ik vroeg of hij een internet café wist, mais oui bièn sure. Hij fietste voor, een paar terrassen over, paar toeristen omver gefietst en voila le (of la?) café d'internet. Ga zo even rustig de reacties van de eerdere dagen lezen. Leuk. Zag er snel wat bij etappe 10. Chiel het gaat goed, maar Teheran zal ik niet halen, alhoewel ik straks wel naar het Oosten moet. Mijn route boekje gaat echter niet verder dan de Lazio!

De route vandaag is nog wel 50 km verder dus veel tijd heb ik niet :-) Maar volgens mij heeft Marcus ook gezegd: ledigheid is des duivels oor kussen ! Of was dat iemand anders ?!?
Salut !

:SMS update:: 1 september 2010 :
Veel fietsende dagjes mensen hier die 15 km tussen de wijngaarden pedaleren. Prutsers! Een japans stel op de fiets dat bonjour, of zoiets, zegt. Het zou verboden moeten worden of voor straf 50 km. in de striemende regen over de koolzaadvelden van noord Frankrijk!

:SMS update:: 1 september 2010 :
Het valt me op dat ze in elk gehucht een salle de fète hebben. Er wordt blijkbaar wat afgevierd in FR...

Etappe 11
Pontaillers sur Saone - Buxy 120 km. (961 - 1081 km.)
via Lamarche - Premieres - Tart le Bas en daarna le Haut - Aiserey - Argilly - Beaune - Chagny en Givry.
Zonnig en warm.

:SMS update:: 1 september 2010 :
Etappeverslag. Vanmorgen een nieuwe gewaarwording. Mooi woord trouwens. Ook zo lang. Strak blauwe lucht dus moet me insmeren met zonnecrème. Het moet niet gekker worden. De madame heeft een prima ontbijt voor me gemaakt. Krijg het niet eens allemaal op. Appel en banaan gaan mee voor onderweg. De boze meneer van gister niet meer gehoord of gezien. Denk dat hij inderdaad in de schuur heeft geslapen. Bij Emiel. De franse dan. Dan 'en route'. Door wat gehuchten langs een kanaal en door het bos. Het gaat voorspoedig. Alleen door de weg door het bos mis ik me koffie stop. En dat wreekt zich. Ik rijd nl. op koffie. Na bijna 70 km bereiken we Beaune. Koffie en internet. Zie boven... Daarna door langs de wijngaarden. Zeer pitoresk maar ook glooiend! Mijn teller zegt 25 graden. Onderweg kan ik regelmatig wijn kopen. Zal ik die in mijn bidon doen? We overwegen het even maar de rest van de route laat het niet toe. De eerste 2 mogelijke slaap plaatsen zijn te nette aangeharkte plaatsjes. Zielloos. Door naar Buxy.

:SMS update:: 2 september 2010 :
In de ochtend had ik nog wat voor de lunch gekocht. Yoghurt doet het altijd wel goed. Alleen hadden ze die niet met een smaakje bij de mini market. Dus maar 6 kinder danoontjes genomen. Mijn lepel paste er net in. 2 happen en dan leeg. Maar smaakte niet verkeerd. Thuis ook maar eens kopen. Bij Buxy stond de VVV langs het fietspad. Handig, vooral als je op de fiets bent. Gevraagd naar de kamerprijzen. Het beste was een chambre de hote bij een brocanterie winkeltje. We praten nog wat o.a. over de dood van Fignon. De man die op 12 seconden de tour had verloren van Lemond als ik me niet vergis. Jaartal 1990 schat ik. Zoek maar op. 50 jaar slechts geworden. Kanker. Klote!

Dus carpe diem! Ga wat leuks doen: op de fiets naar Rome, met je kinderen naar de Noordpool of ga een boek schrijven (of lezen). Werken kan altijd nog!

Hoorde later van Ronald dat Jean Nelissen ook is overleden. Ook een wieler corrivee. Maar aanmerkelijk ouder geworden. Enfin, genoeg our les morts! Op zoek naar de brocanterie.

:SMS update:: 2 september 2010 :
Grrr... Scheldwoord... 15 procent klimmen... Scheldwoord !

:SMS update:: 2 september 2010 :
Bij de brocanterie aangekomen kijk ik mijn ogen uit. Goh, wat kan een mens een troep hebben. En dat dat dan ook nog verkoopt...Amsterdam met kon.dag is er niks bij. En alles staat over en onder elkaar. Voor de oudere lezers: dit is het huis van malle Pietje ! En de eigenares de vrouw die hij nooit heeft gehad!
Een wat doorleefde vrouw komt me tegemoet. Ze zegt een hele boel en ook snel. Vooral snel. Begrijp dat mijn fiets in de schuur mag en ik boven. Verder geeft ze me de sleutel van de winkel en het huis en ze legt uit dat ze weg moet vanavond dus ik heb de winkel voor mij alleen. Dat is mooi. Eerst maar even douchen. Het is een lange dag geweest. Mijn benen slapen al...

• 01 September 2010 - 17:31

Andre:

Zojuist een SMSje van Maarten gekregen hij bevindt zich op de volgende coordinaten: N 46 58 199 en E 004 45 750. Via de site www.gpscoordinaten.nl kun je precies zien waar dat is.

• 01 September 2010 - 17:44

BUUF:

He Buur.

Ik vind dat het wel erg lekker gaat hoor.Ik hoor ook iets van een lekke band of zo ik neem aan dat de foto in het tuintje het desbetreffende tuintje is met het schuurtje.Ja daar wil je ook geen vuil van een fiets in.En zeker geen vieze fiets die dan schoongemaakt word.
    Volgens mij ben je nu bijna op de helft.
    Ik had het met Mieneke er nog over die niet zoveel mail krijgt maar jou volgt dat het net is of we een verhouding hebben met maarten want van iedere sms krijgen wij een mail dat je iets gestuurd hebt.
    We krijgen dus opeens wel heel veel mail van maarten.
    hihihihihihii
    succes verder je bent een topper

• 01 September 2010 - 20:45

Margie:

Net met je gesproken aan de phone. Gisteren een stel ruziende fransen, vanavond een stel ruziende duitsers, wat wordt het morgen? En nergens aankomen in de winkel he? Goh, Japanners op de fiets,da's apart. Die rijden toch alleen met van die touringbussen, stappen uit, maken foto's en op naar de volgende bezienswaardigheid.

A demain

• 02 September 2010 - 07:01

Caroline:

Maarten, je hebt schrijftalent; ga zo door!

Ik heb hier nog een Aureeltje voor je:

"Het geluk van het leven hangt af van de kwaliteit van je gedachten."

Kun je even over nadenken tijdens het fietsen....

• 02 September 2010 - 08:35

Albert En Ilse:

hoi maarten gisteren lekker opgeschoten,en wat een temp.22gr.jonge wat heerlijk,probeer je zoveel mogelijk langs rivieren te fietsen?daar zal het wel aardig vlak zijn,water gaat wel naar onder, en niet naar boven.in iedergeval succes voor vandaag,we gaan de puntjes weer bijwerken op de kaart, dan zien we beter je vorderingen. groetjes. doei.

• 02 September 2010 - 10:24

Caroline:

Tja Maarten... is dat fietsen wel zo gezond ga je denken na deze nare berichten....

• 02 September 2010 - 13:13

Margie:

Thuis hebben we ook danoontje, maar daar merk je niet veel van, want de kids eten alles op :-)
    Maar hoe smaakte de tagliatteli au saumon? Ik kreeg er honger van, dus ik zit aan een fruitversnapering, bramen met veel suiker, want die dingen zijn zuurrrr. Wat zal ik nu gaan eten?

Ging het trouwens een beetje die 15% voor de tunnel du bois clair?

• 02 September 2010 - 14:18

Sharda:

Hoi Maarten, wij ( een paar collega´s van Margie) lezen zeer geinteresseerd jouw verslagen en moeten vooral heel erg lachen om de gevatte opmerkingen. Heel veel plezier en succes toegewenst gedurende de toekomstige kilometers. Sharda

• 02 September 2010 - 14:33

Caroline:

Maarten, je voelt je er vast thuis; jij bent toch ook een beetje malle Pietje?

• 02 September 2010 - 18:22

Karin:

Hé Maarten, ik zie je helemaal voor me als een soort Swiebertje in de winkel van Malle PIetje. Heeft ze ook een papegaai? Kijk uit dat je vannacht in het donker niet struikelt en je nek breekt. Er ontvallen ons de laatste twee weken al zoveel celebrities. So be careful!
    By the way, we genieten erg van je verhalen...

• 02 September 2010 - 19:32

DE WORMERS:

Het is teproberen waard wijn in jou bidon te doen,ga je als een speer,bij zo in Rome.Doeiiiiiiiii

• 02 September 2010 - 19:35

DE WORMERS:

Dan zal je swiebertje mischien onmoeten.

• 06 September 2010 - 10:31

Strawberry Shortcake:

Hé Maarten,

Hoe gaat het ermee? Wat leuk om al je avonturen te lezen! Uiteraard worden we door Margie en de kids ook op de hoogte gehouden. Nou heel veel suc6 en geniet van je mooie avontuur.

Groetjes, André, Sharon en bokke van Jamie